Пятница, 17.05.2024, 02:09

Путешествуем по всему миру

Меню
Категории раздела
Туризм в Америці [10]
Красиві місця, хороші готелі, та багато цікавого про туризм в Америці
Туризм в Росії [4]
Інформація про туризм в Росії
Туризм в Україні [2]
Курорти в карпатах, пляжі в Одесі та Ялті, все про туризм в Україні
Туризм в Австралії [5]
На правах рекламы:
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Статистика
Поисковый анализ сайта


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 1 » Тропіки у Коста Ріці
19:05
Тропіки у Коста Ріці

В епоху до Колумба корінні народи, що проживають на території Коста -Ріки , були частиною міжнародного прикордонного місця , яке знаходилося між культурними регіонами Центральної Америки і горами Анди . Це був момент , коли зустрілися рідні культури Центральної і Південної Америки.

 

 Північно- західна частина країни , півострів Ніко , був найпівденнішою точкою культурного впливу племен науа , що проживають в Центральній Америки , коли іспанські завойовники вступили в шістнадцятому столітті. Центральна і Південна частина країни перебувала під впливом мови чибча . Проте , корінні народи надали порівняно невеликий вплив на сучасну культуру Коста- Ріки.

 

 Першим європейцем , що досяг берегів Коста -Ріки , був Христофор Колумб в 1502 році. Під час іспанської колоніальної епохи великим містом Центральної Америки була Гватемала. Відстань до Коста -Ріки було великим , тому костаріканци знаходилися в деякій ізоляції і при слабкому нагляді з боку іспанської монархії ( " Корони " ) . Ізоляція дозволила колонії розвиватися вільно від втручання з боку " Корони " . Це призвело до нездатності Іспанії брати участь у розвитку колонії , в результаті чого , Коста -Ріка перетворилася на найбіднішу іспанську колонію в Центральній Америці. Коста -Ріка була охарактеризована іспанським урядом в 1719 , як " найбідніша і найбільш жалюгідна іспанська колонія " .

 

 У 1821 році Коста -Ріка приєдналася до інших Центральноамериканським провінціям , підписавши спільну декларацію про незалежність від Іспанії. Після нетривалого правління Агустіна Мексиканської Імперією , Коста -Ріка увійшла у Федеральну Республіку Центральної Америки з 1823 по 1839 . У 1824 столиця була перенесена в Сан- Хосе .

 

 У 1844 році в Коста- Ріці прийнята перша в історії країни конституція. У 1871 році президент країни Томас Гутьєррес підписав нову конституцію , яка скасовувала смертну кару і дозволяла іноземні інвестиції. Американська компанія «Юнайтед фрут » почала скупку земель в країні , налагодивши виробництво кави , какао , бананів. У Коста- Ріці була побудована мережа залізниць.

 

 Більшість афро- костариканцев , а їх в країні близько 3 % від загального населення , є іммігрантами з Ямайки , які прибули в країну в 80 -х роках на будівництво залізниць. Засуджені американці і китайські іммігранти також брали участь у будівництві проекту . В обмін на завершення залізниці уряд Коста -Ріки надало бізнесменам з Америки великі ділянки землі у володіння , а також оренду землі за маршрутом поїзда. Цю землю підприємці використовували для виробництва бананів і їх експорту до Сполучених Штатів. Як результат , банани стали змагатися з кавою в якості основного експортного продукту Коста -Ріки , а іноземні корпорації (у тому числі " Юнайтед фрут " ) почали займати провідну роль у національній економіці.

 

 Сьогодні Коста -Ріка- це країна заповідників і туризму. У країні налічується близько 74 заповідних місць , які охороняються урядом. Головними пам'ятками країни - це національні парки , водоспади , вулкани , підводні печери. У 12 кілометрах від Ла- Фортуна -де -Сан- Карлос розташований активний вулкан Аренал . Це найвідоміший вулкан в країні. Гуркіт з кратера і невеликі підземні поштовхи нагадують нам про те , що Земля , на якій ми живемо - жива .

Категория: Туризм в Америці | Просмотров: 1107 | Добавил: pepsicooll | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: