Четверг, 16.05.2024, 14:00

Путешествуем по всему миру

Меню
Категории раздела
Туризм в Америці [10]
Красиві місця, хороші готелі, та багато цікавого про туризм в Америці
Туризм в Росії [4]
Інформація про туризм в Росії
Туризм в Україні [2]
Курорти в карпатах, пляжі в Одесі та Ялті, все про туризм в Україні
Туризм в Австралії [5]
На правах рекламы:
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Статистика
Поисковый анализ сайта


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 1 » Мехіко. Місто музей
18:57
Мехіко. Місто музей

Говорячи про Мехіко , ми з упевненістю можемо сказати , що він є культурною столицею всієї Латинської Америки і справжнє місто -музей. На сьогоднішній день в цьому місті і його околицях збереглося більше 1400 пам'яток стародавньої історії , тут розмістилося більше ста музеїв і десять археологічних зон. У місті функціонує безліч різних театрів , центрів народної творчості , виставкових і концертних залів , а також інші об'єкти культури .

 

 Згідно з історичними даними 1325 року індіанцями - ацтеками було засновано місто Теночтітлан . Це була столиця імператора Мотекусома II Шокойотсіна , який нам більше відомий під ім'ям Монтесума . Іспанських завойовників вразила велич , багатство і масштаби цього міста.

На той час населення міста налічувало близько трьохсот тисяч чоловік , що було значно більше населення будь-якого європейського міста тих часів. За три роки іспанські завойовники зуміли повністю зруйнувати велику державу ацтеків. Велика кількість культурних пам'яток було зруйновано і знищено . Населення міста стало стрімко зменшуватися до 75 тисяч осіб. У першу чергу цьому процесу сприяли невідомі ацтекам хвороби , завезені іспанцями.

 

 У 1521 році на місці зруйнованого Теночтітлан було засновано місто Мехіко , який отримав статус столиці колонії Нова Іспанія . А в 1821 році Мехіко , після тривалої визвольної війни від іспанських завойовників , був проголошений столицею нової незалежної держави Мексики.

 

 Про колишню велич імперії ацтеків сьогодні свідчить грандіозна за своїми розмірами археологічна зона Теотіуакан , яка займає площу в 23 кв. км , і на якій розташований комплекс пірамід і храмів. Якщо вам доведеться відвідати це місто , то по дорозі в Теотіуакан ви обов'язково відвідайте Базиліку Святої Діви Гваделупської - собор колоніальних часів , який був споруджений на честь святої покровительки Мексики.

 

 Центр міста Мехіко вінчає площа Конституції , яка є другою за величиною площею у світі. На площі розташувалися Національний палац , і найстаріший в Латинській Америці Кафедральний собор . Неодмінно треба відвідати також площа Трьох Культур , унікальну археологічну зону , де ви зможете на власні очі побачити підстави древніх будівель ацтеків , і над яким височить іспанська католицький собор .

 

 Мехіко славиться своїми мальовничими парками , серед яких можна відзначити всесвітньо відомий , один з найбільших парків світу - парк Чапультепек . На території цього дивовижного парку розташувалися замок Чапультепек , зоопарк , Музей сучасного мистецтва , і всесвітньо відомий Антропологічний музей .

 

 Ресторани , готелі , бутіки і дискотеки зосереджені в районі Зона Роза . Тут постійно вирує нічне життя столиці Мексики.

 

 Місто розташувалося на висоті 2240 метрів над рівнем моря. Слід пам'ятати про те , що на такій висоті сонячні промені сонця дуже агресивні навіть у похмуру погоду , тому туристам не слід нехтувати захисними кремами від сонця. Тропічної спеки або екстремальних холодів у Мехіко не буває , максимум заморозки. Погода цілий рік стабільна і нагадує наш місяць травень. Період дощів припадає на червень -жовтень , а з грудня по лютий над містом згущується зміг , у зв'язку з такою обставиною , людям з легеневими захворюваннями найкраще в цей час не відвідувати це місто.

Категория: Туризм в Америці | Просмотров: 1076 | Добавил: pepsicooll | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: