Четверг, 16.05.2024, 07:50

Путешествуем по всему миру

Меню
Категории раздела
Туризм в Америці [10]
Красиві місця, хороші готелі, та багато цікавого про туризм в Америці
Туризм в Росії [4]
Інформація про туризм в Росії
Туризм в Україні [2]
Курорти в карпатах, пляжі в Одесі та Ялті, все про туризм в Україні
Туризм в Австралії [5]
На правах рекламы:
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Статистика
Поисковый анализ сайта


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Февраль » 2 » Австралія : подорожуючи по зеленому континенту
02:39
Австралія : подорожуючи по зеленому континенту


 

Австралія країна екзотична , мультикультурна і багатонаціональна . Для більшості зелений континент асоціюється з оперним театром у Сіднеї , коалами і кенгуру. Але це лише маленька дещиця того , заради чого варто витримати 28 -ми годинний переліт і акліматизацію . Якщо ви вирішили їхати , то знайте: двох тижнів для знайомства з цією величезною країною буде мізерно мало. Мені не вистачило і двох місяців.

 

 Найкращий період для туризму в Австралію - з жовтня по березень. У Південній півкулі в цей час літо . Подавати на туристичну візу варто завчасно - мінімум за місяць до дати вильоту. Посольства Австралії в Україні немає. Оправляти документи потрібно до Москви. Про своє рішення з приводу візи вас сповістять по електронній пошті. Ніяких наклейок в паспорті не роблять - віза електронна. В аеропорту вам потрібно буде надати лише роздруківку .

 

 Починати свою подорож потрібно, звичайно , з Сіднея. Це найкрасивіше місто на континенті і один з найкрасивіших у світі . Перше , на що звертаєш увагу - це архітектура . Мало де побачиш таке гармонійне змішання стилів. Невеликі будови в колоніальному стилі , з яких вириваються сучасні висотки зі скла і бетону всіляких квітів і конструкцій. Невеликі бруковані вулички , які вливаються в широкі бульвари .

 

 

 Центральна частина міста

 

На відміну від консервативної Європи , тут ніколи не знаєш , що побачиш за кутом старої будівлі з баштовим годинником : вікторіанський собор або модерновий ансамбль. Немає тут сивої давнини , і в атмосфері міста це відчувається.

 

 

 Старі і нові будівлі в місті

 

Сідней - місто відносно молодий , йому трохи більше двохсот років. Заснований був як перше європейське поселення - каторга Британської імперії. Спочатку місто планували заснувати в бухті Ботани Бей , проте через нестачу прісної води і сильних вітрів , перша флотилія з каторжниками рушила вглиб затоки Порт Джексон , де в невеликої круглої бухті і заснували поселення . Зараз саме в цій бухті знаходяться два найбільш впізнаваних символу міста та Австралії в цілому - Оперний театр і міст Харбор- Брідж .

 

 

 Оперний театр у Сіднеї

 

 Щодня з морського вокзалу відправляються кораблі і катери з туристами ; водний транспорт у віддалені та курортні частині Сіднея , а також на острів Тасманія . Вид з води на місто незабутній . Один мій знайомий мандрівник сказав, що з океану Сідней дуже схожий на Нью -Йорк , тільки красивіший .

 

 Крім знаменитого театру - черепашки тут є і мальовничі пляжі , і безліч білосніжних яхт і катерів , і перше капітальна будова , з якого і почалася історія Сіднея - в'язниця. На прогулянку по акваторії міста можна відправитися в денний час або ввечері , коли місто осяває безліч вогнів , а міст і опера потопають в ілюмінації .

 

 Під час екскурсії можна зійти в одній з віддалених бухт і пообідати в рибному ресторані. Австралійської кухні , через колоніальної історії країни , так такої не існує. Заради високої кухні в Сідней теж їхати не варто , це не Франція з її шедеврами. Не дивлячись на це , продукти тут дуже високої якості. Популярністю користуються морепродукти: креветки , устриці , краби та всіляку рибу вам приготують і подадуть в будь-якому вигляді.

 

 

 Міст Харбор Бридж. Другий за впізнаваності символ міста

 

 Крім дарів моря австралійці люблять італійські страви і стейки. Без них не проходить жодне сімейне чи дружнє застілля . А мангал або барбекю є практично в кожному будинку. Що стосується напоїв , то жителі зеленого континенту воліють вина власного виробництва. Половина всіх виноделен перебувати на півдні континенту. Це знамениті в країні будинки Баросса і Макаллан . Сомельє ставлять їх в один ряд з південноафриканськими і чилійськими . Любителям європейських винних букетів в Сіднеї доведеться розщедритися. Тут вони дорожче , ніж у Старому Світі. Такий собі австралійський національний протекціонізм . Окрім архітектури і старих районів міста , які обов'язково варто побачити , Сідней славиться своїми пляжами. Практично всі узбережжя порізане бухтами і затоками .

 

 

 Сіднейська бухта в затоці Порт Джексон

 

Один з найпопулярніших пляжів не тільки в Австралії , а й у світі - це Бондай Біч . З мови аборигенів це перекладатися як «Хвиля , разбивающаяся про скелі». Пляж розташований в семи кілометрах на схід від ділового центру Сіднея.

 

 Крім живописних пейзажів він має розвинену інфраструктуру. Один з барів на Бондай Біч входить в сотню найкращих барів світу .

 

 Води біля узбережжя кишать представниками морської фауни. У літній час , як і багато пляжі країни , його захищають від акул , простягаючи підводні мережі . У період міграції біля берегів можна побачити зграї китів і дельфінів , а якщо пощастить , то і пінгвінів. Через сильні хвиль пляж має різні оцінки небезпеки . Від самого безпечного Північного кінця в 4 бали , до самого небезпечного південного в 7 . Це місце відведено головним чином для серфінгістів .

 

 Якщо ви плануєте подорож по Австралії , то рекомендую Сіднею приділити мінімум тиждень. Це місто , в який неможливо не закохатися. По атмосфері це мегаполіс , але з якоюсь особливою доброзичливою аурою. Тут безліч мов , культур і традицій гармонійно доповнюють один одного і створюють особливий колорит « міста біля бухти ».

Категория: Туризм в Австралії | Просмотров: 1127 | Добавил: pepsicooll | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: